Indonesiërs hebben passie voor eten en koken
Onderzoeksbureau GfK vroeg
aan meer dan 27.000 mensen uit 22 landen hoe gepassioneerd zij zijn over eten
en koken en hoeveel uur per week zij besteden aan het bereiden van een maaltijd. Over Indonesiërs schrijft het onderzoeksbureau
het volgende:
Tijd
Indonesië staat in de top vijf van landen waar de inwoners de meeste tijd
spenderen aan koken. Indonesiërs besteden volgens het onderzoek 8,3 uur per
week om een maaltijd te bereiden. Daarmee staat het land op de vierde plaats in
de lijst, boven Italië. Italianen koken 7,1 uur per week. De top 5 wordt
aangevoerd door India. Daar besteden de inwoners 13,2 uur per week aan koken.
Kennis en ervaring
Indonesië staat in de top vijf van landen waar de inwoners menen veel
kennis en ervaring te hebben op het gebied van koken. 38% van de respondenten
uit Indonesië zegt 'een expert' te zijn in de keuken. Daarmee staat het land op
de vijfde plaats in de lijst. De top 5 wordt aangevoerd door Zuid-Afrika. Daar
meent 50% van de respondenten een expert te zijn op het gebied van koken.
Passie
Indonesië staat in de top vijf van landen waar de inwoners zeggen te koken
met passie. 40% van de respondenten uit Indonesië zegt een passie te hebben
voor eten en koken. Daarmee neemt het land een vierde plaats in op de lijst. Op
nummer 1 staat Italië. Daar meent 43% van de respondenten een passie te hebben
voor eten en koken.
Nederland hoorde niet onder de onderzochte landen door GfK.