Indonesiërs hebben passie voor eten en koken

Onderzoeksbureau GfK vroeg aan meer dan 27.000 mensen uit 22 landen hoe gepassioneerd zij zijn over eten en koken en hoeveel uur per week zij besteden aan het bereiden van een maaltijd. Over Indonesiërs schrijft het onderzoeksbureau het volgende:

Tijd

Indonesië staat in de top vijf van landen waar de inwoners de meeste tijd spenderen aan koken. Indonesiërs besteden volgens het onderzoek 8,3 uur per week om een maaltijd te bereiden. Daarmee staat het land op de vierde plaats in de lijst, boven Italië. Italianen koken 7,1 uur per week. De top 5 wordt aangevoerd door India. Daar besteden de inwoners 13,2 uur per week aan koken.


Kennis en ervaring

Indonesië staat in de top vijf van landen waar de inwoners menen veel kennis en ervaring te hebben op het gebied van koken. 38% van de respondenten uit Indonesië zegt 'een expert' te zijn in de keuken. Daarmee staat het land op de vijfde plaats in de lijst. De top 5 wordt aangevoerd door Zuid-Afrika. Daar meent 50% van de respondenten een expert te zijn op het gebied van koken.


Passie

Indonesië staat in de top vijf van landen waar de inwoners zeggen te koken met passie. 40% van de respondenten uit Indonesië zegt een passie te hebben voor eten en koken. Daarmee neemt het land een vierde plaats in op de lijst. Op nummer 1 staat Italië. Daar meent 43% van de respondenten een passie te hebben voor eten en koken.


Nederland hoorde niet onder de onderzochte landen door GfK.

Populaire posts