Weekrecept: Garnalenballetjes
Udang sapudi “Garnalenballetjes”
Ingrediënten:
225 gr gepelde garnalen
3 gekookte aardappelen
225 ml fijne prei
1 geklutst ei
2 eetl. kokosmelk
zout en peper naar smaak
1/2 theel. jahe/djahé
nootmuskaat naar smaak
plantaardige olie
paneermeel
225 ml kippenbouillon
3 gekookte aardappelen
225 ml fijne prei
1 geklutst ei
2 eetl. kokosmelk
zout en peper naar smaak
1/2 theel. jahe/djahé
nootmuskaat naar smaak
plantaardige olie
paneermeel
225 ml kippenbouillon
Bereiding:
Prak de gekookte aardappelen goed fijn. Hak de garnalen fijn en meng
dit met de aardappelpuree. Voeg hier aan toe, de prei, het ei, de djahé, het
zout, de peper, de nootmuskaat en de kokosmelk. Meng dit tot mooie afgeronde
ballen. Haal de ballen door de paneermeel. Verhit in een wok de olie en bak de
ballen goudbruin en gaar. Schep de ballen uit de pan en doe de bouillon nu
in de wok. Laat de bouillon enigszins inkoken en voeg dan de ballen weer toe en
stoof deze nog een paar minuten verder.