Sosis Solo (gevulde flensjes)

Gevulde flensjes

Ingrediënten:

100 gr. tarwebloem
1 ei
125 ml water
zout naar smaak
150 gr gehakt
50 gr gesnipperde ui
peper en nootmuskaat naar smaak
1/2 theel. sambal oelek
1 eetl. ketjap manis (zoet)
olie

Bereiding:

Vorm van de bloem, het ei, het water en het zout een glad beslag en maak van het beslag hele dunne flensjes. 

Verhit in een wadjan de olie en fruit daarin de ui glazig en het gehakt rul. Laat het overtollig vet weglopen. Voeg dan de peper, het zout, de sambal, de nootmuskaat en de ketjap manis toe. Roer alles goed door elkaar. Nu eventjes laten afkoelen.

Leg 2 eetl. vulling in de lengte op een flensje en rol of vouw het flensje op totdat er een langwerpig pakketje gevormd is. Plak het pakketjes vast met een restje beslag of water. Bak de flensjes daarna heel kort in hete olie.

Als dat niet smullen wordt.



Populaire posts