Weekrecept; Kaasbolletjes

Dit is niet echt een Indisch recept maar het wordt wel gemaakt als zoutje voor op feestjes of zomaar voorbij de tv.  Wat is nou lekkerder en leuker dan een zelfgemaakt "heerlijk" kaaszoutje. Eenmaal gegeten en je kan er niet van afblijven. Ik weet er alles van.

Enne…..door dit receptje te plaatsen weet ik, dat ik veel mensen er een plezier mee doe.

Ingrediënten:

300 gr bloem
150 gr geraspte kaas (belegen)
160 gr margarine
1 ei
bruin bakpapier
kwastje

Voorbereiding:

Oven ongeveer 10 minuten voorverwarmen op 200°c Margarine op kamertemperatuur laten komen. Ei in een kommetje door elkaar klutsen. Bakplaat uit de oven halen en bekleden met het bakpapier

Bereidingswijze:

In een kom de bloem en de geraspte kaas doen, goed door elkaar mengen. De margarine in stukjes erbij doen. De bloem, geraspte kaas en stukjes margarine tot één geheel kneden. Flink kneden, het moet een mooie, gladde massa worden.

Vervolgens van de deegmassa kleine, ronde bolletjes maken. Leg de kaasbolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met een kwastje elk bolletje met een beetje van het geklutst ei en nog een beetje bestrooien met geraspte kaas.

Bak de bolletjes in de oven op ongeveer 200 °c af, ongeveer 45 minuten.

Smulse.....



Populaire posts