Weekrecept: Ambonese pudding

Hoewel Indonesiërs graag een hapje tussendoor eten, zijn ze niet zo'n liefhebbers van gebak, koekjes en taartjes zoals wij die kennen.

Bijna elke maaltijd wordt met vers fruit besloten. Bovendien zijn de zuivelproducten (o.a melk etc.) in Indonesië nogal schaars en prijzig. Zoete gerechten en gebak worden voornamelijk gegeven als tussendoortje.

Maar toch.....hieronder een "origineel" Ambonees recept voor een lekker toetje of...tussendoortje.

Ingrediënten:

5 flinke eetlepels maïzena
120 gr. gulda djawa
1/10 blok santen
1 zakje vanillesuiker
mespuntje zout

Bereiding:

Roer de maïzena met 3 dl. water tot een glad papje. Breng 2 .5 dl. water aan de kook en los er de gula djawa en de santen in op.

Roer er vervolgens een mespuntje zout en het zakje vanillesuiker door. Neem de pan van het vuur er roer er het maizenapapje erdoor.

Zet de pan vervolgens op laag vuur en roer tot er een dikke vla ontstaat. Doe de dikke vla in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat de pudding in de koelkast op het gemak opstijven.


Mmmmm .......maar da's pas lekker

Populaire posts