Weekrecept: Ambonese pudding
Hoewel
Indonesiërs graag een hapje tussendoor eten, zijn ze niet zo'n liefhebbers van
gebak, koekjes en taartjes zoals wij die kennen.
Bijna elke
maaltijd wordt met vers fruit besloten. Bovendien zijn de zuivelproducten (o.a
melk etc.) in Indonesië nogal schaars en prijzig. Zoete gerechten en gebak
worden voornamelijk gegeven als tussendoortje.
Maar
toch.....hieronder een "origineel" Ambonees recept voor een lekker
toetje of...tussendoortje.
Ingrediënten:
5 flinke
eetlepels maïzena
120 gr.
gulda djawa
1/10 blok
santen
1 zakje
vanillesuiker
mespuntje
zout
Bereiding:
Roer de maïzena
met 3 dl. water tot een glad papje. Breng 2 .5 dl. water aan de kook en los er
de gula djawa en de santen in op.
Roer er
vervolgens een mespuntje zout en het zakje vanillesuiker door. Neem de pan van
het vuur er roer er het maizenapapje erdoor.
Zet de pan
vervolgens op laag vuur en roer tot er een dikke vla ontstaat. Doe de dikke vla
in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat de pudding in de koelkast
op het gemak opstijven.
Mmmmm
.......maar da's pas lekker