Recept: Bawang goreng (gebakken uitjes)
Gebakken
uitjes zijn heerlijk bij de Nasi- en Bami -goreng en mogen bij de rijsttafel
zeker niet ontbreken. Ze zijn ook heerlijk over de satésaus. Strooi de uitjes
pas vlak voor het opdienen over het gerecht zodat ze lekker knapperig blijven.
Natuurlijk
kan je die ook zelf maken en het is absoluut niet moeilijk. Als je ze ooit eens
zelf hebt gemaakt en geproefd.....dan wil je nooit meer anders.
Het ligt eraan hoeveel je wilt maken, maar onderstaand recept is gewoon een voorbeeld.
Ingrediënten:
6 grote
witte uien
2 eetlepels
bloem
olie
Bereiding:
Snij de uien
klein in halve dunne ringen. Doe ze samen
in een mengkom en goed, voorzichtig, roeren zodat alle uienringetjes onder de
bloem zit.
Verhit de
olie op groot vuur en doe de uien per portie in de wadjan. Voorzichtig blijven
roeren en wacht totdat ze licht bruin beginnen te worden. Haal de
uitjes er voorzichtig uit en leg ze bijvoorbeeld op een bakplaat met op de
bodem velletjes keukenrol. Af en toe goed schudden zodat de olie van de uitjes
op de keukenrol blijft zitten.
Da's toch gemakkelijk.......en veel
lekkerder dan als je de uitjes kant en klaar koopt