zondag 13 mei 2018

Weekrecept: Tino ransa


Tino ransa

Pittig en lekker gekruid gestoofd varkensvlees.

Ingrediënten:

½ kg. varkenslappen en wellicht een paar speklapjes (altijd lekker)
3 rode lomboks
1 theel. zout
150 ml water
3 sjalotten
3 tomaten
1 bosje selderij
4 eetl. olie

Boemboe (bumbu): 

1 serehstengel
1 cm laos (of 1 theel. laos poeder)
3 teentjes knoflook

Bereiding:

Snijd de lomboks in keurige en smalle  reepjes (zaadjes erbij houden), de sjalotten, de tomaten en de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wadjan de olie en bak hierin het, in blokjes gesneden, vlees met de lomboks  in ca. 8 minuten.

Voeg dan de boemboe, de sjalotten, het  zout en de selderij toe en bak dit nog voor 3 minuten. Dan de tomaten en het water erbij doen en stoof het gerecht, op een klein vuurtje ongeveer 15 minuten totdat het vlees gaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: