Kokoswater is een echte dorstlesser

Kokoswater is de laatste jaren immens populair geworden. Dit verkoelende drankje wordt wereldwijd verkocht. Wereldsterren als Madonna, Rihanna en Demi Moore kunnen niet meer zonder. Niet alleen omdat het zo lekker is. Kokoswater is ook goed voor de gezondheid. En laat het net zo zijn dat dit drankje in Indonesië volop te verkrijgen is. 

Kokoswater bevat grote hoeveelheden kalium, calcium en magnesium en is daarom een populair sport- en vitaminedrankje. Kokoswater heeft een zeer laag vetgehalte en bevat geen kunstmatige zoetstoffen en zoetstoffen. Ook is kokoswater cholesterolvrij en 99 procent vetvrij.

Met name in de Verenigde Staten doet kokoswater het goed. Dit komt onder andere omdat wereldsterren zoals Madonna medeburgers aanmoedigen het drankje te kopen. 

Maar niet iedereen is van mening dat kokoswater goed is voor de gezondheid omdat het geen hoge voedingswaarde heeft. Air kelapa is lekker verfrissend voor op tropische dagen en een echte dorstlesser. In Indonesië kun je kokoswater uit een jonge kokosnoot drinken.

Langs de kant van de weg, maar ook sommige restaurants hebben es kelapa muda bulat op de drankenlijst staan. Es kelapa muda bulat is kokoswater dat in de kern van jonge groene kokosnoten zit. Dit kokoswater – met of zonder toegevoegde suiker - wordt in de kokosnoot zelf geserveerd met een rietje en een lepel om het kokosvlees van de bast te schrapen.

Populaire posts