Weekrecept: Ayam goreng Bandung


Heerlijke gegrilde kipstukken. Specialiteit uit Bandung (Bandoeng/Java)

Ingrediënten:

1 kip van ca. 1 1/2 kg
1 serehstengel
1 limoen
olie
3 salam blaadjes
200 ml heet water
zout naar smaak

Ingrediënten voor de boemboe (bumbu):

5 kemirinootjes
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3,5 cm kunyit (kunjit/kurkuma)

Bereiding:

Snijd of hak de kip in stukken. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie gladde pasta. Verhit in een wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en de salamblaadjes in ongeveer 5 minuutjes.
Doe dan de kip erbij en bak dit 5 minuten. Dan het hete water en het beetje zout toevoegen en laat de kip ongeveer 25 minuten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Rooster de kippestukken daarna boven een houtskoolvuurtje mooi goudbruin. Als het niet mogelijk is om de BBQ aan te steken, dan kan je de kip ook gewoon in de oven roosteren. Wel de grillstand gebruiken.


Serveer de kip met sambal en een schijfje limoen.

Populaire posts