Weekrecept: Ayam goreng Bandung
Heerlijke
gegrilde kipstukken. Specialiteit uit Bandung (Bandoeng/Java)
Ingrediënten:
1 kip van ca. 1 1/2 kg
1 serehstengel
1 limoen
olie
3 salam blaadjes
200 ml heet water
zout naar smaak
Ingrediënten voor de boemboe (bumbu):
1 serehstengel
1 limoen
olie
3 salam blaadjes
200 ml heet water
zout naar smaak
Ingrediënten voor de boemboe (bumbu):
5 kemirinootjes
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3,5 cm kunyit (kunjit/kurkuma)
Bereiding:
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3,5 cm kunyit (kunjit/kurkuma)
Bereiding:
Snijd of hak de kip in stukken. Maal de ingrediënten voor de boemboe
fijn tot een mooie gladde pasta. Verhit in een wadjan de olie en fruit hierin
de boemboe samen met de sereh en de salamblaadjes in ongeveer 5
minuutjes.
Doe dan de kip erbij en bak dit 5 minuten. Dan het hete water en
het beetje zout toevoegen en laat de kip ongeveer 25 minuten sudderen
totdat het vocht is verdampt.
Rooster de kippestukken daarna boven een houtskoolvuurtje mooi goudbruin. Als het niet mogelijk is om de BBQ aan te steken, dan kan je de kip ook gewoon in de oven roosteren. Wel de grillstand gebruiken.
Rooster de kippestukken daarna boven een houtskoolvuurtje mooi goudbruin. Als het niet mogelijk is om de BBQ aan te steken, dan kan je de kip ook gewoon in de oven roosteren. Wel de grillstand gebruiken.
Serveer de kip met sambal en een schijfje limoen.