Weekrecept: Gule kambing (Gulai Kambing) Indonesisch stoofpotje met geitenvlees

Omdat het grootste deel van de bevolking in Indonesië de Islam aanhangt (ca. 93%) , wordt er voornamelijk rund- en geitenvlees gegeten.

Voor Indonesiërs in Nederland geeft dat toch wel wat problemen bij het maken van allerlei geitenvlees-recepten. Daging kambing staat er dan bij de ingrediënten. In Nederland is er vrijwel niet aan geitenvlees te komen. Daarom bereidt men geitenvleesrecepten in Nederland met lamsvlees echter, de smaak is niet helemaal het zelfde. 
 

Gule kambing (Gulai Kambing) Indonesisch stoofpotje met geitenvlees

Mals, gestoofd en lekker gekruid lamsvlees. Dit is eigenlijk een recept met geitenvlees maar helaas.... daar is redelijk moeilijk aan te komen.  

Ingrediënten:

1/2 kg geiten (lams) -vlees
1 serehstengel, gekneusd
plantaardige olie
1 kaneelstokje
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Boemboe:

1 theel. anijszaad
1 theel. kardemom
7 kemirinoten
2 theel. ketumbar
1 theel. djinten
5 kruidnagels
1theel.nootmuskaat                                                                                                            
10 sjalotten of ca. 3 grote uien
4 teentjes knoflook
4 cm gember (djahé)
6 cm kunjit/kunyit (kurkuma) of 1 flinke theel.
3 theelepels rietsuiker of een schijfje gula djawa  en 3 rode lombokjes (laat de pitjes erin om het lekker "pedis" te maken)

Bereiding:

Snijd het vlees in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie pasta. Verhit in een wadjan de olie en fruit hierin de boemboe in 3 minuten. Voeg dan de kaneel en het vlees toe en bak dit ook nog 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel in 45 minuten zachtjes gaar stoven. Verwijder het kaneelstokje voor het serveren

Populaire posts