weekrecept: Udang sapudi

Garnalenballetjes

Ingrediënten:

225 gr gepelde garnalen
3 gekookte aardappelen
225 ml fijne prei
1 geklutst ei
2 eetl. kokosmelk
zout en peper naar smaak
1/2 theel. jahe/djahé
nootmuskaat naar smaak
plantaardige olie
paneermeel
225 ml kippenbouillon  

Bereiding:

Prak de gekookte aardappelen goed fijn. Hak de garnalen fijn en meng dit met de aardappelpuree. Voeg hier aan toe, de prei, het ei, de djahé, het zout, de peper, de nootmuskaat en de kokosmelk. Meng dit tot mooie afgeronde ballen. Haal de ballen door de paneermeel. Verhit in een wok de olie en bak de ballen goudbruin en gaar. Schep de ballen uit de pan en doe de bouillon nu in de wok. Laat de bouillon enigszins inkoken en voeg dan de ballen weer toe en stoof deze nog een paar minuten verder.

Populaire posts