Weekrecept; Udang sapudi - garnalenballetjes
Ingrediënten:
3 gekookte
aardappelen
225 ml fijne
prei
1 geklutst
ei
2 eetl.
kokosmelk
zout en
peper naar smaak
1/2 theel.
jahe/djahe
nootmuskaat
naar smaak
plantaardige
olie
paneermeel
225 ml
kippenbouillon
Bereiding:
Prak de
gekookte aardappelen goed fijn. Hak de garnalen fijn en meng dit met de aardappelpuree.
Voeg hier aan toe, de prei, het ei, de djahé, het zout, de peper, de
nootmuskaat en de kokosmelk. Meng dit tot mooie afgeronde ballen. Haal de
ballen door de paneermeel. Verhit in een wok de olie en bak de ballen goudbruin
en gaar. Schep de ballen uit de pan en doe de bouillon nu in de wok. Laat de
bouillon enigszins inkoken en voeg dan de ballen weer toe en stoof deze nog een
paar minuten verder.