Pepesan
Ingrediënten:
500 gr.
verse makreel
3 lombok
klein
stukje trassie
1 ui
3
teentjes knoflook
6 kemiri
5 bld.
djeruk perut
kopje
dikke santen
zout
stukje
gula djawa
citroen
bananenblad
of aluminiumfolie
olie
Bereiding:
Maak de
makreel schoon, maar laat de staart eraan zitten. Wrijf de vis in met
wat zout en citroen. Wrijf de ui, knoflook, trassie, gula djawa,
lomboks en de kemiries fijn in de tjobek/vijzel en fruit het goed in
de olie.
Doe er
de djeruk perut blaadjes en de santen bij. Besmeer de vis rondom en
binnenin met de kruidenmassa en laat dit een tijdje intrekken. Leg
het bananenblad even in de lauwe oven. Wikkel de vis in het
bananenblad en zet het vast met een paar cocktailprikkers.
Bak de vis in het midden van de oven in ca. 1 uur op 150 gr. gaar en af en toe omdraaien. I.p.v. bananen/pisang blad, kan je ook aluminiumfolie gebruiken.