Voeding en hygiëne in Indonesië
Zin in iets
lekkers? Dan ben je in Indonesië aan het juiste adres. Grote eters, kleine
eters,
iedereen komt in dit land aan zijn of haar trekken. Met name in de grote
steden en toeristische gebieden is er voor elk wat wils.
In Indonesië
kun je naar hartenlust genieten van lokale en internationale gerechten,
traditionele en moderne hapjes. Sommige restaurants of eethuisjes verkopen
zelfs gerechten/hapjes met een Nederlandse naam, zoals poffertjes, stamppot,
bitterballen en klappertaart.
Naast
restaurants kent Indonesië ook de warung tenda (etenstentjes) en warung makan
(eetstalletjes of eethuisjes). Wat betreft de hygiëne, moet je her en der
natuurlijk wel oppassen. Maar over het algemeen is het veilig er te eten en te
drinken.
Problemen op
het gebied van hygiëne vind je namelijk niet alleen in Indonesië. Ook hier in
Nederland komen ze voor. Wel eens het televisieprogramma ‘De Smaakpolitie’ gezien?
Dan begrijp je vast wel wat ik bedoel.
Bij de
consumptie van etenswaren, is het belangrijk te allen tijde je gezond verstand
te gebruiken. Daarnaast is communicatie zeer belangrijk. Schroom niet vragen te
stellen op het gebied van hygiëne. Je zou het keukenpersoneel bijvoorbeeld
kunnen vragen of het fruit of de groenten die je straks opgediend krijgt, wel
eerst gewassen zijn. Ze zeggen altijd ; Ja. Hahahahaha…..