Voeding en hygiëne in Indonesië

Zin in iets lekkers? Dan ben je in Indonesië aan het juiste adres. Grote eters, kleine eters,
iedereen komt in dit land aan zijn of haar trekken. Met name in de grote steden en toeristische gebieden is er voor elk wat wils.

In Indonesië kun je naar hartenlust genieten van lokale en internationale gerechten, traditionele en moderne hapjes. Sommige restaurants of eethuisjes verkopen zelfs gerechten/hapjes met een Nederlandse naam, zoals poffertjes, stamppot, bitterballen en klappertaart.

Naast restaurants kent Indonesië ook de warung tenda (etenstentjes) en warung makan (eetstalletjes of eethuisjes). Wat betreft de hygiëne, moet je her en der natuurlijk wel oppassen. Maar over het algemeen is het veilig er te eten en te drinken.
Problemen op het gebied van hygiëne vind je namelijk niet alleen in Indonesië. Ook hier in Nederland komen ze voor. Wel eens het televisieprogramma ‘De Smaakpolitie’ gezien? Dan begrijp je vast wel wat ik bedoel. 

Bij de consumptie van etenswaren, is het belangrijk te allen tijde je gezond verstand te gebruiken. Daarnaast is communicatie zeer belangrijk. Schroom niet vragen te stellen op het gebied van hygiëne. Je zou het keukenpersoneel bijvoorbeeld kunnen vragen of het fruit of de groenten die je straks opgediend krijgt, wel eerst gewassen zijn. Ze zeggen altijd ; Ja. Hahahahaha…..

Populaire posts