Weekrecept: Gimbal lembut
Ingrediënten:
200 gr
garnalen (middel groot)
10 eetl
tarwebloemmeel
1/2 theel
ketumbar
5 sjalotten
een paar
blaadjes selderij
1 ei
50 ml
kokosmelk
peper en
zout naar smaak
plantaardige
olie
Bereiding:
Snijd de
sjalotjes en de selderij zeer fijn. Pel de garnalen en snijd deze ook in kleine
stukjes. Klop het ei op. Pak een mengkom en meng het meel met de kokosmelk.
Voeg nu bij dit mengsel de peper, het zout, de ketumbar, de fijngesneden
garnalen, het ei, de sjalotten en de selderij toe.
Pak met een
flinke eetlepel wat mengsel uit de mengkom en maak met je (bevochtigde) handen
een mooi balletje. Plat het enigszins af zodat het de vorm krijg van een dikke
frikadel.
Verhit in een wadjan de olie en bak de koekjes goudbruin.
Verhit in een wadjan de olie en bak de koekjes goudbruin.