donderdag 4 mei 2017

Eten in Sulawesi

In Menado kun je kiezen uit de Javaanse, Sumatraanse, Chinese en westerse keuken. Typisch zijn de Minahasarestaurants. De specialiteit van de stad is de bubur manado, een groentesoep van rijst, mais, cassave, pompoen en waterspinazie.

Toraja specialiteiten
In Rantepao worden in de meeste restaurants, eethuisjes en stalletjes Torajagerechten aangeboden. De lokale specialiteit is pa'piong, een mix van varkensvlees of kippenvlees en bladgroenten. De bereidingswijze van dit gerecht neemt echter wel een aantal uur in beslag dus je kunt dit het beste een aantal uur van tevoren bestellen.

In Makassar zijn visrestaurants en Chinese restaurants goed vertegenwoordigd in de stad. Het is natuurlijk ook mogelijk om van de Indonesische of westerse keuken te genieten. Er zijn ook een aantal bekende fastfoodketens in de stad te vinden. De lokale specialiteit van Makassar is de coto makassar, een hele hete, sterk gekruide soep die is gemaakt van de ingewanden van een karbouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties: