dinsdag 16 mei 2017

Kopi Es (ijskoffie)

Ingredienten:

1 theel. oploskoffie (per glas)
1/2 eetl. suiker (per glas)
ijswater

Bereiding:

Vul hoge glazen met de oploskoffie. Roer er per glas circa 1/2 eetlepel suiker door (samen met een beetje koud water) tot alles is opgelost. Vul het glas bij met ijswater. Mag rustig een paar ijsklontjes bij hoor en voor de liefhebber mag er ook zelfs een beetje koffiemelk gebruikt worden.

Tip:
Je kan ook gewoon een zeer sterke pot koffie maken en dit laten afkoelen. (Eventueel) Koffiemelk erbij en flink wat suiker. In een grote (sangria)kan doen en lekker in de ijskast zetten zodat je altijd een lekker glaasje "kopi es" kan drinken wanneer je maar wilt. Serveer met ijsklontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: