dinsdag 9 mei 2017

Weekrecept: Sambal goreng hati ayam

Heerlijke gekruide kippenlevertjes.

Ingrediënten:

500 gram kippenlevertjes
2 lombok (of 1 eetlepel sambal oelek)
2 uien
5 teentjes knoflook
1 stengel sereh
1 theel. laos of 3 kleine schijfjes
1 theel. suiker
2 blaadjes daon djeroek poeroet
4 kemirienootjes
olie
asem water
zout
santen en een beetje citroensap

Bereiding:

De in kleine stukjes gesneden levertjes, worden in water met zout eventjes gekookt. Hierna worden de fijngesneden uien (kleine ringetjes) en knoflook samen met de lombok, gemalen kemirienootjes, laos, suiker en een klein beetje zout aangebakken in de olie.

Voeg dan de levertjes toe, bak het geheel even aan en voeg daarna de santen,doan djeroek poeroet blaadjes en de gekneusde sereh toe.

Eventjes op een klein vuurtje lekker laten bakken. Na een korte tijd asemwater toevoegen. Kook het geheel goed door.

Bijna klaar ? Heel klein beetje citroensap bijdoen. Mmmmm... en natuurlijk een beetje bawang goreng erover strooien. (gebakken uitjes)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties: