Sambal goreng telur dadar
Ingrediënten:
4 eieren
4
kemirienoten
1 ui
4 teentjes
knoflook
2 rode
lomboks
1 theel.
trassi
1/2 theel.
laos poeder
mespuntje
sereh poeder
1/2 theel.
bruine rietsuiker
olie
1 eetl.
asemwater
zout
50 ml.
santen
zout en
peper naar smaak
Bereiding:
Kluts de
eieren en doe er naar smaak zout en peper bij. Bak van de eieren een omelet en
snijd deze in stukjes of in mooie reepjes. Pof de kemiries. Pel de ui en de
knoflook. Was de lombok. Snijd de kemiries samen met de ui, knoflook en 1
lombok zeer fijn. Vermeng ze met de trassi, laos, sereh en de suiker en fruit
dit mengsel in de plantaardige olie.
Voeg er
asemwater en een beetje zout aan toe en laat dit even koken. Doe er daarna al
roerend de santen er bij. Snijd de andere lombok in ringetjes, doe deze bij het
mengsel en laat dit doorkoken tot een mooi en dik sausje. Giet dit dan over de
stukjes omelet.