Sambal goreng telur dadar

Stukjes omelet overgoten met een pikante en kruidige kokossaus.

Ingrediënten:

4 eieren
4 kemirienoten
1 ui
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 theel. trassi
1/2 theel. laos poeder
mespuntje sereh poeder
1/2 theel. bruine rietsuiker
olie
1 eetl. asemwater
zout
50 ml. santen
zout en peper naar smaak

Bereiding:

Kluts de eieren en doe er naar smaak zout en peper bij. Bak van de eieren een omelet en snijd deze in stukjes of in mooie reepjes. Pof de kemiries. Pel de ui en de knoflook. Was de lombok. Snijd de kemiries samen met de ui, knoflook en 1 lombok zeer fijn. Vermeng ze met de trassi, laos, sereh en de suiker en fruit dit mengsel in de plantaardige olie.

Voeg er asemwater en een beetje zout aan toe en laat dit even koken. Doe er daarna al roerend de santen er bij. Snijd de andere lombok in ringetjes, doe deze bij het mengsel en laat dit doorkoken tot een mooi en dik sausje. Giet dit dan over de stukjes omelet.

Populaire posts