Mango lassi

Mango Lassi is een traditionele yoghurtdrankje, die enigszins te vergelijken is met een milkshake. Het recept is oorspronkelijk afkomstig uit India en Pakistan maar wordt momenteel ook erg veel gedronken in Indonesië.

Mango Lassi is een absoluut top drankje om af te koelen op een warme zomerdag. Heb je geen mango in huis, dan kan je ook andere vruchten gebruiken maar eerlijk gezegd..... met mango is super lekker.

Ingrediënten: (voor 4 flinke glazen)

500 gr gewone yoghurt
halve gesneden mango (liefst goed rijp)
ca. 10-12 ijsblokjes
50 gr kristalsuiker of witte rietsuiker
slagroom
amandelschaafsel
muntblaadje

Bereiding:

Schil de mango en snij hem in blokjes. Neem de yoghurt, mango, suiker en ijs en doe alles in de blender. Laat draaien tot je een mooie homogene massa krijgt. Voeg eventueel nog wat suiker toe indien nodig en blend nog eens.

Serveer in een hoog glas met een mooi toefje slagroom, wat geroosterde amandelschaafsel en eventueel een muntblaadje.

Populaire posts