Mango lassi
Mango Lassi is een
traditionele yoghurtdrankje, die enigszins te vergelijken is met een milkshake.
Het recept is oorspronkelijk afkomstig uit India en Pakistan maar wordt
momenteel ook erg veel gedronken in Indonesië.
Mango Lassi
is een absoluut top drankje om af te koelen op een warme zomerdag. Heb je geen
mango in huis, dan kan je ook andere vruchten gebruiken maar eerlijk
gezegd..... met mango is super lekker.
Ingrediënten: (voor 4 flinke glazen)
500 gr
gewone yoghurt
halve
gesneden mango (liefst goed rijp)
ca. 10-12
ijsblokjes
50 gr
kristalsuiker of witte rietsuiker
slagroom
amandelschaafsel
muntblaadje
Bereiding:
Schil de
mango en snij hem in blokjes. Neem de yoghurt, mango, suiker en ijs en doe
alles in de blender. Laat draaien tot je een mooie homogene massa krijgt. Voeg
eventueel nog wat suiker toe indien nodig en blend nog eens.
Serveer in
een hoog glas met een mooi toefje slagroom, wat geroosterde amandelschaafsel en
eventueel een muntblaadje.