dinsdag 14 november 2017

Weekrecept: Bawang goreng (gebakken uitjes)

Gebakken uitjes zijn heerlijk bij de Nasi- en Bami -goreng en mogen bij de rijsttafel zeker niet ontbreken. Ze zijn ook heerlijk over de satésaus. Strooi de uitjes pas vlak voor het opdienen over het gerecht zodat ze lekker knapperig blijven.

Natuurlijk kan je die ook zelf maken en het is absoluut niet moeilijk. Als je ze ooit eens zelf hebt gemaakt en geproefd.....dan wil je nooit meer anders.

Het ligt eraan hoeveel je wilt maken, maar onderstaand recept is gewoon een voorbeeld.

Ingrediënten:

6 grote witte uien
2 eetlepels bloem
olie

Bereiding:

Snij de uien klein in halve dunne ringen.
Doe ze samen in een mengkom en goed, voorzichtig, roeren zodat alle uienringetjes onder de bloem zit.

Verhit de olie op groot vuur en doe de uien per portie in de wadjan. Voorzichtig blijven roeren en wacht totdat ze licht bruin beginnen te worden.
Haal de uitjes er voorzichtig uit en leg ze bijvoorbeeld op een bakplaat met op de bodem velletjes keukenrol. Af en toe goed schudden zodat de olie van de uitjes op de keukenrol blijft zitten. 

Da's toch gemakkelijk.......en veel lekkerder dan als je de uitjes kant en klaar koopt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties: