Risolles
Ingrediënten
Pannenkoekjes:
1/2 kg
zelfrijzend bakmeel
2 eieren
ca. 850 cl.
melk
zout
Vulling:
500 gr.
gehakt
1 ui
2
knoflooktenen
1
bouillonblokje
peper en 1
theel. notenmuskaat
1 dunne prei
en een ca. 5 kleine worteltjes en een klein beetje erwtjes
een paar
takjes selderij
300 cl. melk
1 a 2 eetl.
bloem
ca. 2 eetl.
boter
Water en
bloem voor meelpapje
Bereiding:
Pannenkoekjes
bakken;
Maak een
beslag van het meel, eieren de melk en het zout. Bak er ca. 25 dunne
pannenkoekjes ter grootte van 25 cm. van. Aan 1 zijde bakken, ze mogen beslist
niet bruin worden. Leg de pannenkoekjes naast elkaar op vetvrij keukenpapier.
Vulling
maken;
De
fijngesneden knoflook en ui fruiten in de boter. Het gehakt rul bakken, het
bouillonblokje en de peper erbij voegen.
De melk er
doorheen roeren en binden met de bloem. De fijngesneden prei, selderij en de
fijn gesnipperde worteltjes en eventueel wat erwtjes er doorheen scheppen. De
ragout laten afkoelen.
Nu gaan we
de pannenkoekjes vullen:
losgeklopt
ei
paneermeel
olie
bloem
Maak een dik
papje van wat water en bloem. Leg op ieder pannenkoekje
1 eetl. ragout en vouw
het tot een rechthoekig pakketje, plak de randen
vast met het meelpapje. Vul
een diep bord met het losgeklopte ei en een
tweede diep bord royaal met
paneermeel. Haal vervolgens iedere risolle
eerst door het losgeklopt ei en dan
door het paneermeel.
Bak de risolles
in ruime en niet te hete olie, aan weerskanten bruin.
Wouw... wat een
werk maar,je krijgt er wel een hele speciale en geweldig lekkere snack voor
terug.
En..... ach,het valt allemaal best wel mee. Smul maar lekker.